Avocatul Titular

Cabinetul de Avocat a fost fondat de Mihail DINU.

Mihail DINU

Este avocat specializat în soluționarea litigiilor purtate în domenii variate ale dreptului, având o experiență relevantă în litigii de drept civil, administrativ-fiscal, revendicări, drepturi reale, raporturi contractuale și raporturi obligaționale, societăți comerciale, recuperări creanțe, contenciosul european al drepturilor omului.

Întemeindu-se pe o pregătire academică solidă, perfecționată constant prin apetența către cercetare, a dobândit o experiență semnificativă ca avocat pledant în fața instanțelor de diferite grade și circumscripții. A fost implicat în litigii variate, reprezentând cu succes atât persoane fizice, cât și entități juridice unanim recunoscute drept lideri în domeniul lor de activitate.

Perseverența și rigurozitatea demonstrate în analiza juridică, combinate cu proactivitatea abordării oricărei strategii procesuale, au fost apreciate ca elemente definitorii pentru obținerea celor mai bune rezultate în cauzele pe care le-a pledat.

Anterior opțiunii pentru prezenta formă de exercitare a profesiei, a fost avocat senior în cadrul uneia dintre cele mai importante case de avocatură din România.

Este adeptul unei colaborări desăvârșite cu clienții reprezentați, întemeindu-se pe informarea constantă și completă, consultarea strategică și conturarea soluțiilor juridice personalizate.

Este membru al Baroului București. Printre altele, a absolvit cursuri de perfecționare pentru specializările expert achiziții publice și expert fiscal, cursuri postuniversitare privind reglementările cuprinse în Noul Cod civil și Noul Cod de procedură civilă, deține titlul de master în specializarea Medierea Conflictelor în Drept și titlul de master în specializarea Drept European și Internațional al Afacerilor, acordat de Universitatea Paris I Panteon- Sorbona.

Este formator în cadrul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților, la disciplinele „Tehnici de argumentare judiciară” și „Public Speaking”.

Este autor al cărții „Eficiența Judiciară – listele de verificare. Cum să conduci orice proces către succes”, co-autor al cărții „Admitere în Magistratură și Avocatură – Ghidul Candidatului” și coordonator al conceptului unic pe piața editorială „Agenda Avocatului”. A scris, în calitate de autor și co-autor, peste 25 de articole în materia procedurii civile.

Cunoaște la nivel avansat limbile engleză și franceză.
Poate fi contactat la adresa de e-mail: mihail@mihaildinu.com